onsdag 15. april 2009

No Milk Today

Jeg antar at de flest har fått med seg låta, den som Tine bruker i reklamene sine, men dette skal handle om et konsertopptak fra p3tv som rett og slett er eksepsjonelt bra, og det er mange grunner til det. Følg nøye med på videoen.Fem viktige momenter:

1 - Dressjakka til vokalisten:
Jeg syntes Michel (han som etterlikner Humphrey Bogart) i À bout de souffle hadde et stilig slips, så dressjakka til vår vokalist er intet mindre enn fabelaktig.

2 - Koringen uten mikrofoner:
Selv om de ikke har mikrofoner, så synger de andre i bandet med mens de beveger seg fra side til side. Det lukter et hint av playback, og det blir ikke akkurat bedre av at strykeseksjonen og rørklokkene setter inn. Det må forresten bemerkes at det er altfor lite rørklokker i dagens popmusikk.

3 - Hånda til øret:
Bassisten er tydeligvis i et lystig humør, kanskje en liten skøyer, for han tar hånda til øret og smiler til gitaristen ved siden av seg etter ett minutt. Det er bare å synge ut.

4 - Lite entusiasme:
Han ene gitaristen ser ut som at han har fått kjeven ut av ledd mens trommisen virker lettere apatisk, og publikum kunne like gjerne vært byttet ut med pappfigurer. Heldigvis er vår venn, bassisten, en livlig kar.

5 - Overraskende håndbevegelse:
Men det beste i denne videoen skjer mot slutten, nemlig når vokalisten plutselig, helt ut av det blå, holder opp hånda formet som noe jeg ville assosiert med tungmetall og svartkledde mennesker. Det virker lettere malplassert, og for meg er det svært uklart hva han ønsker å formidle, men det er unektelig ganske artig.

1 kommentar:

  1. Fantastisk video og herlige kommentarer! Vi analyserte Tine-reklamen før påske, tror jeg må vise 16-åringene denne videoen. Den slutten var jo helt underlig, det passet jo overhodet ikke inn.

    SvarSlett